8. září 2014

Jak si vytvořit to, co chceme

Toužebně jdete za svým snem, máte dokonale přesnou představu, jak jej dosáhnout, a víte, kdo nebo co je to to, co vás učiní neskutečně šťastnými. A tak se na to upínáte.

... a pak... jednoduše to nevyjde.
Co se ve vašem emočním těle ozve?
Hořkost, bolest.. zklamání? Zlost? Bezmoc? Velmi ráda se dívám pozorně na věty, které říkám nebo píšu, nebo věty, které říkají či píší ženy, s nimiž se setkávám. Jenom se dívat na ně a na tu energii za nimi.

Příkladem mohou být tyto pocity. Co je to to, co nevyšlo? A kde v těle cítíte zlost / bezmoc? Opravdu je spojena s touto situací? Je vaše? Slouží vám nějak?
Nemusíte uvěřit tomuto programu. Stačí jej pozorovat. Zkuste si jenom představit, že nemusíte uvěřit.

Zatímco totiž věříme negativním přesvědčením o nás samých, naše nitro pro nás neustále skýtá studnici poznání, kterou je třeba jen otevřít.

Smyslem výše uvedených otázek nejsou odpovědi. Co chceme, je laskavá pozornost sama k sobě. Není smyslem hodnotit odpovědi, které budou vyplouvat. Smyslem je, abyste odpovědi mohla uznat, jen tak, jak jsou, bez analýzy. Abyste si mohla uvědomit tuto emoční bolest a zpracovat ji.

Faktem totiž je, že pokud nám tzv. "něco nevyjde", znamená to, že přijde ještě něco mnohem lepšího.

V poslední době se mi to krásně ověřilo.. Klub, v němž jsem doposud vedla ženský kruh, oznámil ukončení provozu. Byla jsem ale klidná, přišlo mi to ve skutečnosti zajímavé. "Aha, takže přijde ještě něco lepšího?" Nic zvláštního jsem nepodnikala, jen jsem si tu a tam s někým popovídala a byla zvědavá, co uslyším ze svého nitra. Za několik dní poté jsem telefonovala s ženou, která v naší lokalitě buduje nové Zájmové centrum ... a nabídla mi spolupráci. Pozoruhodné je, že dokonce bude na té samé adrese a ještě navíc tento prostor bude renovován pro potřeby centra a vůbec zkrášlen..

Jak si tedy vytvořit to, co chceme? Ano, znát svůj záměr je důležité... použijte jakoukoli zhmotňovací techniku, kterou máte oblíbenou. Můžete si přání nakresli či napsat a vložit do svého díla pocity. Otázka zní: Jak se chci vlastně cítit, pokud mám toto přání?

Poznačte si vše, co bude vzkvétat ve vašem srdci. Bezpečí? Radost? Mír? Použijte barvy nebo tančete... Jak bych tančila, kdybych se cítila tak, jak si přeji? Jak bych chodila, kdybych se cítila tak, jak si přeji?
Vizualizujte si i situace, ve kterých budete, osoby, s nimiž se budete scházet... a co spolu budete zažívat. A kde.

Klíčové ovšem je dodat svému přání energii následujícího druhu: Ať přijde toto, anebo ještě něco mnohem lepšího.

Mechanismus této věty tkví v tom, že v tom případě přestaneme lpět na způsobu, jakým se naše přání zhmotní. Ve skutečnosti netoužíme po konkrétních věcech, situacích či lidech. Co ale víme, je jak se chceme cítit. Naše pozitivní pocity jsou indikátorem toho, že žijeme tak, jak je pro naše nejvyšší dobro. Že jednáme v souladu sama se sebou a užíváme si život na této planetě.

V momentě, kdy zůstaneme ve svém záměru a zárověň se oprostíme od cest, jakými si myslíme, že se dané přání jedině uskuteční, otřevřeme se svému zdroji, nebo vyššímu já.. jakkoli to pojmenujeme. Spolehlivě skrze vlastní pocity budeme vedeny k tomu, udělat kroky ve fyzickém světě, které potřebujeme. A postupně budeme vědět, že toto přání je reálné. Budeme je cítit v sobě, jako reálný pocit.

Budeme vědět, že buď se stane to, co si přejeme.. anebo nás naše vyšší já přivede k tomu, co je pro nás ještě lepší. V podstatě procvičujeme důvěru ve své schopnosti, sama v sebe. Trénujte na "malých" přáních.. nebo "velkých". Užijte si to.. a pozorujte, co se začne dít..








1 komentář:

  1. Děkuji za podpůrná slova, Adélko.
    Určitě pokračuj v tomto sdílení svých poznatků, vždy se najde někdo, komu se to může hodit... ;.)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář!